Hornbach zvýšil tržby navzdory hospodářské recesi

18.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 18. března (ČTK) - Německý řetězec obchodů pro kutily a zahrádkáře Hornbach Group v uplynulém finančním roce končícím v únoru navzdory hospodářské recesi zvýšil tržby o téměř čtyři procenta na 2,85 miliardy eur (zhruba 72 miliard Kč). Uvedla to dnes firma na svých internetových stránkách.

V samotném Německu se tržby společnosti zvýšily téměř o tři procenta na 1,58 miliardy eur. Tržby stouply rovněž v celé západní Evropě. Ve východní Evropě, kde firma působí v České republice, na Slovensku a v Rumunsku, však tržby klesly.

Společnost upozornila, že zákazníci se v době ekonomické krize více soustředili na své domovy a byli ochotni vynakládat peníze na jejich modernizaci či renovaci. Firma loni otevřela dva nové obchody v Rumunsku a Švýcarsku.

"S tržbami skupiny Hornbach v uplynulém finančním roce jsme více než spokojeni," uvedl předseda představenstva společnosti Albrecht Hornbach. "Kdyby nebylo nezvykle kruté zimy, mohly být naše výsledky ještě lepší," dodal. Podrobnější údaje o hospodaření v uplynulém roce zveřejní firma 27. května na výroční tiskové konferenci.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK