E-faktura usnadní klientům Kooperativy platbu pojistného

06.04.2010 | , Ručení.cz
POJIŠTĚNÍ


Ke službě e-faktura, kterou zajišťuje Česká spořitelna, se od počátku dubna připojuje i Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Klienti pojišťovny Kooperativa tak budou moci od dubna přijímat a hradit faktury elektronicky přímo v Internetovém bankovnictví České spořitelny. Platba pojistného se tím podstatně zjednoduší a zrychlí.

Díky službě e-faktura klient dostává faktury a složenky přímo do svého internetového bankovnictví, kde má možnost je velmi jednoduše zaplatit prostřednictvím automaticky předvyplněného příkazu k úhradě.

Klienti Kooperativy si e-fakturu zaktivují v přímo v internetovém bankovnictví SERVIS 24. Jediný údaj, který je pro aktivaci nutný, je rodné číslo klienta. Česká spořitelna předá informaci o aktivaci služby Kooperativě, která klientovi začne zasílat faktury pouze elektronicky do internetového bankovnictví SERVIS 24. Papírové faktury klient již dostávat nebude. V Internetovém bankovnictví si klient došlou e-fakturu může uložit, vytisknout, a pokud nemá aktivováno inkaso nebo jiný způsob platby, jednoduše potvrdí automaticky předvyplněný platební příkaz a pojistné velmi jednoduše zaplatí. Díky tomu už nikdy nezaplatí pojistné s chybným variabilním symbolem, částkou, případně na jiný účet.

Cena za úhradu e-faktury je stejná jako za realizaci jakéhokoliv jednorázového platebního příkazu ve službě SERVIS 24 Internetbanking. Na každou nově příchozí fakturu klienta banka upozorní pomocí SMS nebo e-mailem, záleží na volbě klienta. Klient tak nemusí přijaté faktury kontrolovat.

Autor článku

Aktualita  

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ