1. výročí Evropsko-ruské banky

15.04.2010 | , Evropsko-ruská banka
Tiskové zprávy


7. dubna 2010 uplynul jeden rok od zahájení činnosti Evropsko-ruské banky v České republice. ERB je jedinou bankou v České republice se 100% ruského kapitálu. Jejím zřizovatelem je První česko-ruská banka (v Moskvě) založená v r. 1996 za účelem poskytování služeb spojených s obratem zahraničního obchodu a investičními projekty Ruské federace v České republice.

V současnosti je ERB moderní evropskou bankou, která poskytuje svým klientům komplexní spektrum služeb: běžné a spořící účty v českých korunách, eurech, dolarech a ruských rublech; termínované vklady, úvěrové operace, kreditní karty, internetové bankovnictví, směnárenské služby, a v neposlední řadě provádění mezinárodních finančních plateb. Klienti banky již dokázali ocenit službu, která je v České republice ojedinělá a která umožňuje levně a rychle (během jednoho pracovního dne) uskutečnit převody peněžních prostředků v rublech i českých korunách z České republiky do Ruska a naopak. Mimo to je ERB jedinou bankou v České republice, kde lze provádět hotovostní operace s ruskými rubly. Obsluha klientů v  ERB probíhá jak v českém, tak i v ruském jazyce.

Evropsko-ruská banka věnuje zvýšenou pozornost rozvoji hospodářských styků mezi Ruskem a Českou republikou. Banka se ve své činnosti přednostně zaměřuje na komplexní financování vývozních a dovozních obchodních transakcí uskutečňovaných v rámci rusko-české obchodní spolupráce. ERB se také aktivně podílí na práci rusko-českých mezivládních komisí a mezinárodních konferencí věnovaných dané problematice. Kromě toho banka vykazuje aktivní účast na akcích významných pro její potencionální klienty: v letošním roce se ERB stala partnerem takových projektů jako je soutěž „100 nejlepších podniků v České republice“, Mezinárodní fórum účastníků kosmických letů v Praze, Česko-ruský ples na Žofíně a udělení ceny „Trebbia“ za podporu umění.

ERB má v dohledné době v plánu rozšířit síť poboček v České republice. První pobočka Evropsko-ruské banky bude otevřena v Karlových Varech již 14. dubna tohoto roku.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy