Příručka budoucího důchodce

15.04.2010 | , ČSSZ
Tiskové zprávy


Publikace „Příručka budoucího důchodce v roce 2010“ jako praktický průvodce a užitečný pomocník pro všechny, kteří potřebují znát důležité informace před podáním žádosti o starobní důchod v roce 2010.

Praha 15. 4. 2010 Publikace „Příručka budoucího důchodce v roce 2010“ jako praktický průvodce a užitečný pomocník pro všechny, kteří potřebují znát důležité informace před podáním žádosti o starobní důchod v roce 2010. V těchto dnech ji vydala již popáté Česká správa sociálního zabezpečení v nákladu 110 000 kusů. Je určena široké veřejnosti - lidé ji zdarma obdrží na všech pracovištích ČSSZ v celé České republice, stáhnout si ji rovněž mohou z webu ČSSZ.

Formou otázek a odpovědí tak, jak se nejčastěji objevují v dotazech klientů ČSSZ, Příručka budoucího důchodce v roce 2010 provede čtenáře důležitými kroky, které je třeba znát před podáním žádosti o starobní důchod, poskytne informace o výpočtu a způsobu výplaty důchodu, o možnostech výdělečné činnosti při pobírání starobního důchodu apod. Jejich znalost usnadní proces vyřizování důchodové záležitosti bez stresu a bez zbytečného běhání po úřadech.

Dozvíte se zde mimo jiné: kdy je možné odejít do starobního důchodu dle uvedené tabulky důchodového věku, jaké doklady je třeba předložit při žádosti o starobní důchod, co dělat, když chybí některé dokumenty, zda lze chybějící pojistné doplatit, jak požádat o důchod v členské zemi EU, či co dělat, když nesouhlasíte s výší důchodu. A že odchod do starobního důchodu není povinnost, ale vaše právo. To vše doplňují praktické příklady s výpočty, nechybí přehled platných právních předpisů a potřebné kontakty.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy