Česká národní banka uznala zkoušky ESF MU

17.04.2010 | , VysokéŠkoly.cz
STUDENT


Na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity lze nově skládat zkoušky odborné způsobilosti pro práci na kapitálových trzích, a to v pěti různých oblastech. "Zaměřili jsme se na vzdělávání a zkoušení osob, které jednají se zákazníky, to znamená prodejce investičních nástrojů, investiční makléře, správce portfolia a investiční poradce, protože v těchto oborech už několik let aktivně působíme," řekla Gabriela Oškrdalová, tajemnice Institutu pro finanční trh, který zkoušky organizuje.

Ekonomicko-správní fakulta, jíž je institut součástí, se tak stala prvním subjektem v České republice, který od České národní banky (ČNB) získal souhlas k uznání jeho systému odborných zkoušek pro práci na kapitálových trzích.

Kurzy mohou využívat všichni studenti prezenční i kombinované formy studia na Masarykově univerzitě a také lidé mimo univerzitu v rámci celoživotního vzdělávání. "V další etapě bychom pak rádi rozšířili nabídku i pro pracovníky v oblasti řízení rizik, interního auditu a compliance," doplnila tajemnice informace o tom, že spolupráce fakulty s ČNB bude pokračovat.

Zdroj:
tisková zpráva MU

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Martina Pelcova  

Články ze sekce: STUDENT