Marketing Google v Británii a Irsku povede Kateřina Holcmanová

26.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. dubna (ČTK) - Marketing internetové firmy Google ve Velké Británii a Irsku bude od května řídit Češka Kateřina Holcmanová (30). Dosud působila na stejné pozici v Česku. Uvedli to dnes zástupci společnosti pro ČTK.

Do evropské centrály Google v Londýně se Holcmanová přesune po třech letech strávených při budování české pobočky. Podílela se na uvedení zhruba 40 uživatelských produktů a funkcí lokalizovaných do češtiny.

Před svým nástupem do Googlu zastávala funkci ředitelky marketingu ve společnosti Atlas.cz, kde se mimo jiné podílela na zavádění služby ICQ na českém trhu. V letech 2003 až 2005 pracovala v USA, na Novém Zélandu a ve Velké Británii pro společnost Alcatel.

Google patří mezi nejvýznamnější světové internetové firmy. V prvním čtvrtletí zvýšila společnost čistý zisk o 40 procent na 1,96 miliardy dolarů (zhruba 37 miliard Kč). Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006 a v současnosti má kolem 40 procent na trhu vyhledávání. Mezi nejznámější produkty a služby firmy patří její mapy, překladač, videoportál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK