Konference Fleet Management 2010 ve znamení vyváženého a zajímavého programu

04.05.2010 | , Blue Events s.r.o.
Konference


Více než stovka účastníků konference Fleet Management 2010, která se sešla 28. dubna již tradičně ve velkém konferenčním sále Top Hotelu Praha, ocenila nejen kvalitní a bezchybnou organizaci konference, ale zejména vyvážený a velmi zajímavý program a jeho informační přínos pro jejich každodenní práci.

Obor fleet managementu v ČR je sice oproti rozvinutým západoevropským zemím stále ještě v plenkách, čeští fleet manageři však zjevně vítají konferenci jako platformu, kde mohou sdílet své pozitivní zkušenosti a vzájemně se varovat před nefunkčními, byť občas na první pohled lákavými postupy při správě firemních flotil. Ústřední motto letošního ročníku „Neefektivní správa vozového parku může vážně poškodit ekonomiku vaší firmy“ se tak vinulo celým programem.

Celkem vystoupilo osm řečníků ve dvou blocích. Tématem prvního byla skrytá rizika v řízení vozových parků a vystoupili v něm: Robert Kotál, předseda představenstva Dopravní akademie, s příspěvkem na téma „Jak se vyhnout riziku při provozu firemních automobilů“, Martin Romancov ze společnosti Deloitte Czech Republic, který hovořil na téma finančních rizik při řízení fleetů, Stanislav Zelenka, prezident České asociace fleet managementu, jehož příspěvek nesl název „Vliv lidského faktoru na efektivní správu vozového parku“ a Přemysl Žižka, jednatel společnosti AZ Mobility, jehož tématem byl aktuální vývoj automobilového trhu a jeho vliv na efektivní fleet management.

Ve druhém bloku na téma „Jak budovat konkurenční výhodu platnou v každé době“ vystoupili: Radim Kozel, jednatel poradenské společnosti Mobility Vision, který hovořil o tom, že i střední a malé firmy mohou mít kvalitní fleet management, Ivo Hykyš, vedoucí fleet managementu společnosti Siemens a Roman Macháček, správce vozového parku společnosti Family Frost, kteří vystoupili na jednotné téma „Nové trendy z pohledu správce vozového parku“ a Radovan Mužík z Incoma GfK, který hovořil o klíčových parametrech efektivního fleet managementu. Jeho příspěvek byl mimochodem hodnocen účastníky konference ze všech nejlépe, když byl ohodnocen průměrnou známkou 1,31 a mezi ohlasy bylo možno nalézt například toto hodnocení: „Výborné, vysvětlil, že tlak na snižování ceny při pořízení vozu nemusí být z dlouhodobého hlediska tou správnou variantou cenové politiky Fleet Managera nebo nákupčího“.

V roce 2010 byla  konference připravena v úzké spolupráci s Českou Asociací Fleet Managementu, což se zjevně osvědčilo. Prezident asociace, pan Stanislav Zelenka, se skvěle zhostil moderace odpolední více než dvouhodinové panelové diskuse za účasti 9 odborníků na fleet management z různých typů firem. Zkušenosti panelistů s různými firemními politikami správy vozových parků  se ukázaly jako velmi prospěšné pro otevření diskuse se všemi účastníky konference a soudě z diskusní atmosféry, byly pro ně nepochybně přínosem. Nejdiskutovanějšími oblastmi byl lidský faktor a jeho vliv na nákladovost vozového parku, metody vykazování soukromých a služebních kilometrů, využívání telematických služeb a řada dalších. Panelisty této diskuze byli Monika Valovičová, správkyně vozového parku společnosti Bosch Diesel, Jan Kříž, obchodní ředitel společnosti JASS, Marian Miklavčič, vedoucí dopravy společnosti Siko Koupelny, Radovan Mužík z poradenské společnosti Incoma GfK, Tomáš Sedláček, ředitel úseku dopravní služby společnosti ČEZ správa majetku, Bedřich Schneebaum, správce vozového parku obchodního řetězce Globus ČR a Ivo Hykyš, vedoucí fleet managementu ze společnosti Siemens.

V rámci konference byl prostor také pro neformální setkání a výměnu názorů, stejně jako například pro prohlídku vystavených vozů značek Škoda, Hyundai a Toyota. Odborným garantem byla výzkumná agentura INCOMA GfK. Generálním partnerem akce byla společnost 3M Česko, hlavním mediálním partnerem časopis FLEET firemní automobily a AutoBusiness.

Bližší informace získáte na www.fleetmanagement.cz nebo je připraven je podat Antonin.Parma@blueevents.eu

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Konference