CzechInvest přijímá žádosti o dotace ze dvou oblíbených programů

05.05.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Žádosti o dotace již nyní přijímá agentura CzechInvest prostřednictvím online systému eAccount.

Dvě miliardy korun z programu Rozvoj na nákup technologií potřebných při dalším rozvoji malých a středních podniků a čtyři miliardy korun z programu Inovace – Inovační projekt na pořízení technologií nutných k zavádění inovací do výroby, taková je nejnovější nabídka Operačního programu Podnikání a inovace. Žádosti o dotace již nyní přijímá agentura CzechInvest prostřednictvím online systému eAccount.

Žádosti o dotace z programu Rozvoj mohou až do 1. srpna 2010 CzechInvestu posílat malé a střední podniky, které svůj projekt realizují v některém z českých a moravských regionů s vyšší mírou nezaměstnanosti. V případě drobných podniků musí být navíc splněna podmínka místa realizace projektu v obci s více než dvěma tisíci obyvatel. Dotace v rozmezí 1 – 20 milionů korun na jeden projekt podpoří pořízení moderních technologických zařízení a realizaci projektů, jejichž cílem je zvýšit efektivitu výroby. S podporou dotace lze například nakoupit stroje a zařízení společně s řídicím softwarem, je-li jejich přímou součástí, nebo je možno pořídit patentové licence související s nákupem těchto strojů a zařízení.

Program Inovace – Inovační projekt je určen podnikům všech velikostí, žádosti bude přijímat až do 30. září 2010. Dotace podpoří nákup strojů a zařízení, které umožní přenos výsledků výzkumu a vývoje do výroby nebo také nákup know-how či licencí potřebných při zavádění nově vyvinutých produktů na trh. Pro tento typ projektů mohou podniky získat dotaci od jednoho do 75 milionů korun, maximální výše dotace se zvyšuje až na 150 milionů korun v případě, že je projekt realizován v některém z regionů se soustředěnou podporou státu. Malé a střední firmy mohou navíc získat dotaci až dva miliony korun na projekty zaměřené na organizační a marketingové inovace, například na zavedení nového způsobu prodeje nebo na financování spolupráce s jinými firmami a veřejnými institucemi.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT