Skupina RWE začala nabízet elektřinu také domácnostem

06.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Skupina RWE, která od začátku roku dodává elektřinu zejména velkým zákazníkům, nově nabízí elektrický proud také domácnostem. Informovala o tom dnes firma, která patří mezi pět největších evropských energetických společností.

Na českém trhu s elektřinou chce RWE během příštích let získat dvouciferný podíl. Podle předsedy představenstva RWE Transgas Martina Herrmanna je vstup na trh s elektřinou logickým krokem. Vyplývá z faktu, že na všech klíčových trzích energetická skupina prodává zemní plyn a elektřinu.

"Díky naší nové nabídce lidé ročně ušetří na účtech za elektřinu více než tisíc korun. RWE dnes prodává elektřinu zákazníkům ve všech regionech České republiky," uvedl Herrmann. "RWE je druhým největším výrobcem elektřiny v Evropě a máme tak co nabídnout," dodal.

Skupina RWE zatím dodávala elektřinu velkým zákazníkům, jako je například firma Lasselsberger, sklárny Rückl a Moser nebo ocelárna Poldi. Podle šéfa obchodu a člena představenstva RWE Transgas Tomáše Varcopa firma od dubna uzavřela smlouvy na odběr elektřiny s více než tisícovkou domácností v Česku.

Společnosti skupiny RWE v ČR organizačně patří pod RWE AG, která je matkou celého koncernu. Řídící společností v České republice je společnost RWE Transgas, jejíž hlavními obchodními aktivitami jsou dovoz zemního plynu a obchod se zemním plynem.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK