Zisk výrobce kosmetiky Nivea stoupl o více než pětinu

06.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 6. května (ČTK) - Čistý zisk německé společnosti Beiersdorf, výrobce kosmetiky Nivea, v prvním čtvrtletí letošního roku stoupl o 21,2 procenta na 120 milionů eur (zhruba 3,1 miliardy Kč). K růstu přispěla silná poptávka v Severní a Jižní Americe a na Blízkém východě. Firma rovněž díky příznivým výsledkům a ekonomickému oživení zlepšila výhled na celý letošní rok.

Provozní zisk stoupl o 28,3 procenta na 186 milionů eur a tržby o 6,9 procenta na 1,54 miliardy eur. Výsledky překonaly odhady analytiků, kteří očekávali čistý zisk 116 milionů eur a provozní 174 milionů eur.

Tržby spotřebitelské divize se zvýšily o 4,8 procenta na 1,33 miliardy eur. Tržby divize lepidel a lepicích pásek pro domácnost i průmysl Tesa vyskočily o 22,7 procenta na 209 milionů eur. Kromě značky Nivea vlastní Beiersdorf rovněž Eucerin, la prairie, Labello, 8x4 a Hansaplast/Elastoplast.

"V prvním čtvrtletí 2010 jsme ukázali, že jsme zpět na cestě růstu," uvedl generální ředitel Thomas Quaas. Společnost dodala, že nyní očekává za celý rok zvýšení provozní marže, tedy podílu provozního zisku na tržbách, na více než 11 procent. Původní odhad počítal s marží více než deset procent, napsaly agentury DPA a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK