Vodafone zvýšil pokrytí Prahy sítí UMTS na 80 procent

06.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Mobilní operátor Vodafone zvýšil v Praze pokrytí sítí UMTS proti březnu o deset procentních bodů na 80 procent populace. Do konce června chce pokrýt celou metropoli. ČTK to dnes řekl mluvčí firmy Miroslav Čepický.

"Od dnešního dne je signál 3G dostupný i pro obyvatele Bohnic, Troji, Ďáblic, Proseku, Letňan, Kbel či Čakovic. Naše 3G síť je optimalizována tak, abychom zákazníkům nabídli rychlé a stabilní mobilní připojení v co nejlepší kvalitě," uvedl Čepický.

Vodafone koncem března pokryl sítí UMTS Brno. Do března příštího roku chce 3G spustit v dalších 30 až 40 velkých městech ČR. Noví i současní zákazníci Vodafonu si mohou v Praze a Brně vyzkoušet rychlý internet na jeden měsíc zdarma.

Komerční provoz mobilní sítě třetí generace zahájil na konci ledna také T-Mobile, který chce do konce roku pokrýt největší města ČR. Pokrytí Prahy činilo v lednu kolem 40 procent obyvatel. Telefónica O2 do konce minulého roku pokryla 15 tuzemských měst a do dvou let chce UMTS rozšířit na 70 procent populace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK