Sázky na hokejové MS se rozjíždějí, sázkaři již vsadili miliony

06.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Sázky na hokejové mistrovství světa se teprve rozjíždějí, přesto již sázkaři vsadili na zápasy miliony korun. Hokejové šampionáty jsou mezi českými sázejícími oblíbené, letos ale turnaj zůstane ve stínu letního mistrovství světa ve fotbalu. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími sázkovými kancelářemi.

Aktuálně je na MS v hokeji vsazeno v české Fortuně asi pět milionů Kč, celkový objem za šampionát by se přitom mohl zastavit až za hranicí 100 milionů Kč, řekl ČTK mluvčí Fortuny Vladan Crha. Nejvíce sázek na celkové umístění směřuje na Rusko (35 procent), následuje Kanada (30 procent) a ČR (20 procent). "Také jsme už přijali jednu sázku z řad kuriózních, a sice že Česko nezíská v základní skupině žádný bod v kursu 330:1 za 100 Kč, tedy s možnou výhrou 33.000 Kč," dodal.

"Opravdový nápor pocítíme až se startem šampionátu," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Zatím se podle něj nejvíce sází na úvodní utkání favoritů s outsidery, přes milion je vsazeno v každém ze zápasů na výhry Česka s Francií, Kanady s Itálií, Finska s Dánskem a Švédska s Dánskem. MS v hokeji je prý pravidelně jednou z největších sázkařských akcí roku. Rok 2010 je bohatý na podobné srovnatelné akce, vedle olympiády to ještě bude fotbalové MS, které je ale letos největší sázkařskou událostí, podotkl.

V sázkových kancelářích Synot Tip jsou sázky k jednotlivým zápasům v řádech desetitisíců. "V neděli očekáváme, že se u některých z nich dostaneme až na milionovou hranici," upozornila mluvčí společnosti Magda Pekařová. Sázková kancelář Chance se již několik dnů před zahájením mistrovství u objemu sázek pohybuje v šesticiferných číslech. "Předpokládáme, že konečná čísla budou v mnoha desítkách milionů korun," odhadl manažer call centra Chance Ondřej Rajšner.

Největší nápory sázek teprve přijdou, sázející i bookmakeři se zatím zahřívají a čekají na definitivní soupisky, souhlasil mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Nejvíc se prý sází na celkového vítěze šampionátu, protože před zahájením turnaje jsou kurzy obvykle nejatraktivnější. Při hokejovém šampionátu budou podle něj vklady hodně záviset na tom, jak se bude dařit českým reprezentantům a jak daleko postoupí. Případné úspěchy české hokejové reprezentace totiž většinou přilákají i sváteční nebo příležitostné sázející, vysvětlil.

Filip Dušek vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK