Rakouský Hypo Real Invest koupil kanceláře na Smíchově

10.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. května (ČTK) - Rakouská společnost Hypo Real Invest koupila za 17,5 milionu eur (asi za 446,3 milionu korun) podíl ve výši 90 procent v kancelářské budově Cetelem v projektu Anděl City v Praze na Smíchově. V tiskové zprávě to dnes sdělila realitní poradenská společnost CB Richard Ellis, která byla při transakci poradcem Hypo Real Invest.

Prodávajícím byla firma AC Offices Klicperova, která je vlastněná společnostmi ze skupiny UBM. "Oblast Smíchov-Anděl dále zůstane strategickou kancelářskou lokalitou s historicky i současnými vynikajícími tržními výsledky," komentovala obchod agentka investičního týmu CB Richard Ellis Katarina Turňová.

Prodaná budova má 6750 metrů čtverečních pronajímatelných ploch, které jsou prý nyní všechny pronajaté. V kancelářích sídlí například společnosti Cetelem ČR, Bank of Tokyo, Hanjin Shipping nebo RIM International.

Nákup kanceláří na Smíchově je druhou akvizicí Hypo Real Invest v Česku. V březnu firma oznámila nákup pražské kancelářské budovy Vyšehrad Victoria za 13,5 milionu eur.

Hypo Real Invest je součástí rakouské skupiny Hypo Investment Bank Group a funguje jako iniciátor a správce hotovosti pro realitní investiční fondy. Investiční aktivity firmy se zaměřují na vysoce kvalitní investiční nemovitosti v regionu střední Evropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK