Čeští motoristé profitují z výhod kreditní karty Shell MasterCard od Citibank

12.05.2010 | , Ručení.cz
POJIŠTĚNÍ


Podle průzkumu Citibank realizovaného ve spolupráci s agenturou STEM/MARK* utratí průměrný motorista v současné době za pohonné hmoty 1 683 Kč měsíčně, což je o 6 % více než v roce 2008, a dokonce o 16 % více než v roce 2006.

Pro české řidiče zůstává při výběru, kde natankují pohonné hmoty, rozhodující cena a blízkost čerpací stanice. Podle průzkumu Citibank mezi českými řidiči celých 38 % dotázaných nakupuje palivo tam, kde mají nejnižší cenu za litr paliva. Stejně tak důležitá je vzdálenost: 37 % oslovených zpravidla čerpá u nejbližší čerpací stanice. Stále více motoristů, v současnosti již celá jedna třetina, uvedlo, že jejich rozhodnutí, kde nakupovat pohonné hmoty, ovlivňují i nejrůznější poskytované výhody. Mezi nejčastější patří dárky (motivují 16 % respondentů) a slevy, kterých využívá 17 % respondentů. Vzrůstající náklady na pohonné hmoty vedou řidiče k tomu, aby více přemýšleli o tom, jak na jejich nákupu ušetřit a přitom mít záruku, že kupují kvalitní palivo.

Nové benefity kreditní karty Shell MasterCard od Citibank umožňují ušetřit na vysoce kvalitním palivu. Řidiči automaticky získávají 5% slevu z jejich celkového účtu při nákupu pohonných hmot u čerpacích stanic Shell, nejvýše však 500 Kč za měsíc. U průměrného řidiče, který dle průzkumu za rok za pohonné hmoty utratí 20 196 Kč, mu Shell MasterCard od Citibank ročně ušetří přes 1 000 Kč. Držitel karty zároveň získá slevu 0,5 % ze všech ostatních nákupů v ČR i v zahraničí.

Rozumíme tomu, že naši klienti oceňují okamžité benefity při platbách kreditní kartou. Neustále vyhledáváme úspory z jejich každodenních výdajů, jako je nákup paliva. Karta Shell MasterCard od Citibank nabízí na českém trhu bezkonkurenčně nejvyšší slevu na nákup pohonných hmot a také umožňuje využít další slevy v programu Citi Club. Nejenže se levněji dopravíte za vašimi blízkými, přáteli nebo do práce, ale máte možnost také levněji nakupovat,“ uvádí George Denisenko, ředitel divize spotřebitelských úvěrových produktů Citibank v České republice.

„Při kombinaci členství v našem věrnostním klubu SMART spolu s kreditní kartou Shell MasterCard od Citibank získávají zákazníci nyní ještě významnější dlouhodobé výhody při tankování v síti našich čerpacích stanic,“ říká Dušan Nedorost, ředitel provozu čerpacích stanic v České republice.

Podle průzkumu se mezi značkovými čerpacími stanicemi, kde motoristé nejčastěji nakupují, na prvních třech místech dlouhodobě drží čerpací stanice Benzina, Shell a OMV. Průzkum také ukázal, že se zvyšuje podíl lidí, kteří jsou ochotni za nákup pohonných hmot pro své soukromé účely platit více. Těch, kteří za paliva utratí více jak 1 500 Kč měsíčně, je nyní již 40 %. Víc než 3 000 Kč měsíčně vynaloží 8 % dotázaných. Většina oslovených (cca 70 %) není schopna či ochotna jakkoliv měnit své chování či způsob ježdění, aby výdaje na pohonné hmoty snížila.

Kreditní karta Shell MasterCard od Citibank je k dostání prostřednictvím různých distribučních kanálů zahrnujících vybrané Shell čerpací stanice, prodejní stánky ve velkých nákupních centrech, na internetu a pobočkách. Karta nabízí tyto benefity:

  • bonus ve výši 5 % z ceny pohonných hmot u společnosti Shell v ČR
  • bonus ve výši 0,5 % z ceny všech ostatních nákupů, kdekoliv je možno platit kartou MasterCard
  • maximální souhrnný měsíční bonus je 500 Kč, což představuje úspory ve výši 6 000 Kč ročně
  • získané bonusy je možné uplatnit na příští nákupy pohonných hmot u společnosti Shell na území České republiky
  • 2 dodatkové karty zdarma - se všemi výhodami základní karty, včetně výše uvedených bonusů!
  • detailní měsíční výpis zdarma
  • blokace a vydání náhradní karty zdarma
  • 24hodinová klientská podpora 7 dní v týdnu a internetové bankovnictví
  • nabídka volitelných pojištění, zahrnujících pojištění proti zneužití karty, pojištění schopnosti splácet, cestovní pojištění a další.

Exkluzivní výzkum pro Citibank v březnu 2010 realizovala agentura STEM/MARK, a.s., počet uskutečněných rozhovorů 1023.

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ