Akcie v USA dopoledne rostly díky trhu s domy

02.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. června (ČTK) - Akcie amerických podniků dnes dopoledne v New Yorku obnovily růst, protože zájemci o koupi domu podepsali za duben více smluv, než ekonomové očekávali. Investorům to vrátilo optimistický pohled na celkovou situaci v ekonomice.

Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o 1,1 procenta na 10.137,2 bodu. Index Nasdaq Composite v 18:00 SELČ vzrostl na 2252,6 bodu se ziskem 1,4 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Rozjednaný prodej domů ve Spojených státech byl v dubnu nejvyšší od října minulého roku. Kupující chtěli využít poslední příležitost k využití státní podpory v podobě daňových dobropisů. Národní asociace prodejců nemovitostí dnes uvedla, že index podepsaných smluv o prodeji domů vzrostl za duben o šest procent na 110,9 bodu.

Příznivá zpráva o prodejních smlouvách poskytla jistou naději pro hodnocení situace na americkém trhu s bydlením, i když dubnová čísla ovlivnily dočasné faktory. Ekonomové proto v dalších měsících očekávají o prodeji domů slabší čísla, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK