Skype si od neděle stáhly do iPhonů 3G miliony uživatelů

02.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. června (ČTK) - Miliony uživatelů si od neděle do mobilních telefonů iPhone 3G stáhly aplikaci Skype Web. Majitelé mobilů od americké firmy Apple tak budou moci využívat tuto službu vůbec poprvé, uvedl dnes Skype. Od příštího roku ale tento způsob komunikace po internetu nebude zdarma kvůli vysoké investici, za což si Skype vysloužil kritické odezvy od některých internetových komentátorů.

Před spuštěním aplikace, která dovoluje využívat Skype v rychlých sítích 3G, mohli uživatelé iPhonů používat Skype jen při napojení na bezdrátové sítě WiFi s krátkým dosahem, rozšířené v kavárnách, restauracích nebo kancelářích. "Máme k dnešnímu datu miliony stažených souborů," řekl hlavní manažer firmy Skype pro mobilní komunikace Russ Shaw.

Nedělní zprávou o placení služeb Skype v příštím roce ale podnik uživatele rozladil. Je to podstatná změna, Skype si totiž získal oblibu mezi uživateli právě díky bezplatnému volání přes internet i mobil.

Shaw uvedl, že firma musí tuto službu zpoplatnit, aby bylo z čeho financovat investice a kvalita volání přes Skype zůstala vysoká. Konkrétní cenové plány odmítl uvést. Dodal jen, že v porovnání s konkurenčními tradičními hovory bude Skype stále výhodný, napsala agentura Reuters.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK