Enterprise Investors Venture Fund investuje do Euro-Tax.pl

03.06.2010 | , Enterprise investors
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


2.6. 2010 Enterprise Venture Fund I (EVF I), fond rozvojového kapitálu společnosti Enterprise Investors (EI) uzavřel smlouvu na koupi 25% podílu v Euro-Tax.pl, největším a nejdynamičtějším hráči na trhu služeb týkajících se srážek daní z příjmu pro občany Polska, kteří legálně pracují v zahraničí. Investice fondu EVF dosáhne výše 7,3 mil. PLN (1,9 mil. eur).

Nejnovější investice EVF je sedmou společností v portfoliu fondu, který investuje do perspektivních malých a středních podniků. Celková výše investic nejmladšího fondu EI nyní dosahuje 20 mil. eur.

Po dobu osmi let působí společnosti Euro-Tax.pl SA Capital Group na polském trhu a nabízejí poradenství v oblasti vracení přeplatků daní pro polské pracovníky legálně zaměstnané v zahraničí. Společnost poskytuje své služby téměř výhradně na bázi e-commerce. Od svého založení společnost Euro-Tax.pl pomohla znovuzískat 40 000 klientům více než 100 milionů PLN v přeplatcích daní. Polovinu této částky se společnosti podařilo získat v roce 2009, což potvrzuje její dynamický rozvoj. Za rychlým rozvojem společnosti Euro-Tax.pl stojí její manažerský tým společně s obchodní strategií. Právě ta, založená na internetové komunikaci, umožňuje minimalizaci rizika a ceny při maximalizaci zisku.

„Rozhodli jsme se investovat do Euro-Tax.pl, protože tato společnost je jasným lídrem na trhu a působí v dobře fungující internetové oblasti,“ řekl Rafał Bator, partner ve společnosti Enterprise Investors, který řídí tým fondu rozvojového kapitálu. „Vytvořili jsme si velmi dobré kontakty s dynamickým manažerským týmem společnosti. Toto je velmi důležitý aspekt pro naši následující efektivní spolupráci, kdy budeme společně pracovat, abychom zvýšili hodnotu společnosti,“ dodal.

V lednu 2010 společnost Euro-Tax.pl vstoupila na Varšavskou burzu cenných papírů prostřednictvím jejího trhu NewConnect. Atraktivita společnosti byla potvrzena snížením objednávek a vstupem finančních investora, jenž koupil 50 % nabízených akcií. V příštích letech společnost plánuje zvětšit svůj rozsah služeb a nabídnout je širší skupině klientů. Také se připravuje rozšířit své působení za polské hranice a přesunout se na hlavní trh Varšavské burzy cenných papírů (v roce 2012).

„Prodej akcií společnosti Euro-Tax.pl Capital Group fondu Enterprise Venture Fund bude především podporovat její další rozvoj,“ řekl Adam Powiertowski, prezident Euro-Tax.pl v komentáři o uzavření dohody. „Prioritou naší spolupráce s EVF bude výrazný nárůst hodnoty společnosti pro její akcionáře. Získání zkušeného partnera umožní naší společnosti naplnit expanzivní koncepci na polském trhu a v regionu střední a východní Evropy, stejně jako připravit společnost na prodej strategickému investorovi v horizontu následujících pěti let. Přestože Euro-Tax.pl si doposud vedla velice dobře, vidím obrovský potenciál v dalším dynamickém rozvoji prodejních služeb a nárůstu její hodnoty. Chceme, aby naše společnost vstoupila na hlavní trh Varšavské burzy cenných papírů během následujících dvou let.“ V roce 2009 dosáhli konsolidované tržby Euro-Tax.pl výše 9 mil. PLN (přibližně 2 mil. eur), více než dvakrát tolik co v roce 2008. V souladu s předchozí prognózou generovala společnost v roce 2009 konsolidovaný čistý zisk 2,3 mil. PLN (0,5 mil. eur). V roce 2010 očekává Euro-Tax.pl zvýšení svého obratu o několik desítek procent a čistý zisk ve výši 3 mil. PLN.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT