Akcie pivovaru Radegast už nejsou volně obchodovatelné

12.11.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Emitenti akcií mají možnost akci nabídnout prostřednictví trhu široké investorské veřejnosti. Maní i možnost opačnou. Můžou emisi z trhu ztáhnout a veřejnou obchodovatelnost akcií zrušit.

Akcie získané z kupónové privatizace byly obchodovány na RM-Systému. Velká většina z nich už obchodována není. Ke konci září se zrušilo obchodování i s akciemi pivovaru Radegast. Proč?

Na našem serveru ale máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti investování Vám radí poradci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Otázka našeho čtenáře:

"Vážení přátelé, žádám Vás o radu. Jak zjistím kurs akcií pivovaru Radegast, které jsem získal v kuponové privatizaci a jaké jsou možnosti pro jejich případný prodej. Údajně již totiž nejsou veřejně obchodovatelné."

Odpověď:

"Akcie společnosti Pivovar Radegast, ISIN CS0008464350 se již skutečně od 1. října letošního roku na veřejných trzích neobchodují, poslední obchodní den 30.9.2002 byla na RM-Systému dosažena cena 4 070,- Kč. Důvodem vyloučení emise z obchodování je zrušení společnosti bez likvidace sloučením se společností Plzeňský Prazdroj, a.s. Vzhledem k tomu, že ani akcie Plzeňského prazdroje nejsou obchodované na veřejných trzích není ani uváděn jejich kurz. Doporučuji po dokončení výměny akcií vyčkat, zda případně nástupnická společnost nenabídne akcionářům odkup, případně nabídnout akcie k prodeji majoritnímu akcionáři."

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE