Prologis pronajal 5 900 metrů čtverečních společnosti textile house

15.06.2010 | , ProLogis
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


14.6. 2010 ProLogis (NYSE: PLD), jeden z předních mezinárodních poskytovatelů distribučních nemovitostí, dnes oznámil, že pronajal 5 900 metrů čtverečních skladových prostor v ProLogis Parku Bratislava společnosti Textile House for Euro Trade, jednomu z předních evropských dodavatelů oblečení. Tato transakce potvrdila, že ProLogis Park Bratislava je jedním z nejvyhledávanějších distribučních center a v současné době je obsazen z 93%.

Společnost Textile House se stěhuje do svých distribučních prostor o rozloze 5 900 metrů čtverečních v budově číslo dvě v ProLogis Parku Bratislava, moderním distribučním parku ve výborné lokalitě v jedné z největších průmyslových zón na Slovensku. Textile House je dodavatelem použitého oblečení do 17ti maloobchodů ve Slovenské republice a partnerským velkoobchodům v Evropě, Africe a Indii od roku 1996. Zpočátku společnost působila se dvěma velkoobchody v Bratislavě a Košicích, ale nyní dodává oblečení na trhy ve střední Evropě, Africe, Indii a dalších zemích.

„V roce 2000 jsme roztřídili a prodali 700 tun oblečení a v loňském roce se toto číslo navýšilo na 4 000 tun, což je velký nárůst během jedné dekády,” říká Jane Nielsen, Executive společnosti Textile House for Euro Trade. “Vzhledem k tomu, že se naše společnost každým rokem rozrůstá, plánujeme do budoucna další expanzi. Proto vyžadujeme skladové prostory té nejvyšší kvality v zajímavých lokalitách a také prostory, které splňují naše požadavky na zřízení třídírny. ProLogis se svým moderním a flexibilním přístupem a službami všechny tyto požadavky v ProLogis Parku Bratislava perfektně zajistil.”

„Jsme velice rádi, že naše služby splňují očekávání zákazníků a jsme připraveni uspokojit individuální požadavky všech našich respektovaných klientů,” řekl Martin Polák, Leasing Manager společnosti ProLogis pro Slovenskou republiku. „Společnost Textile House, která je zaměřena na distribuci i třídění je toho výborným příkladem. Těšíme se na spolupráci s touto společností i v dalších zemích střední a východní Evropy a budeme podporovat jejich expanzi poskytováním těch nejkvalitnějších logistických prostor.“

Tuto transakci zprotředkovala realitní kancelář King Sturge.

ProLogis Park Bratislava se nachází východně od Bratislavy, 24 kilometrů od centra města, 2 kilometry od Sence a 16 kilometrů od mezinárodního letiště. Do parku je snadný přístup přes první dálniční sjezd za Bratislavou na dálnici E75 (Bratislava-Žilina) a je napojen na Evropský koridor 4 směrem na Trnavu. V současné době se park skládá ze šesti budov o celkové rozloze téměř 183 000 metrů čtverečních skladových prostor. Po dokončení se bude v parku nacházet osm budov o celkové rozloze 290 000 metrů čtverečních průmyslových prostor.

ProLogis portfolio na Slovensku se skládá ze tří distribučních parků -- ProLogis Park Bratislava, ProLogis Park Nové Mesto and ProLogis Park Galanta-Gáň -- a zahrnuje dvanáct budov o celkové rozloze více než 386 000 metrů čtverečních distribučních prostor.

Autor článku

Tiskovka