Splátkový kalendář odhalí pravdu

20.11.2002 | , Finance.cz
FinTriky


Potřebujete si půjčit peníze? Berete si úvěr od banky? Zajímá vás kolik budete splácet měsíčně, ročně čtvrtletně? Pokud na všechny otázky odpovídáte "ano", pak neváhejte a využijte naši novou kalkulačku.

Dvoutýdenní téma: Praktické kalkulátory pro vás

Naší zbrusu novou kalkulačkou pro Vás je Splátkový kalendář. S její pomocí hravě spočítáte nejen pravidelnou splátku úvěru, ale hlavně máte možnost sledovat průběh splátek a jejich strukturu. Bude tak dobrým fintrikem pro všechny její uživatele!

Tuto novinku mezi našimi kalkulačkami najdete zde. A co všechno nový kalkulátor umí? Vy zadáte základní údaje jako je výše úvěru, doba na kterou si peníze půjčujete a periodu splácení. Samozřejmě také úrokovou sazbu, za kterou vám banka nebo jiná instituce peníze půjčí. To je vše. O ostatní se kalkulátor postará sám.

V přehledné tabulce se vám zobrazí výsledky:

splátka

počáteční
stav úvěru

anuitní
(konstantní)
splátka

úrok

úmor

konečný
stav úvěru

Splátka je pořadí splátky, neboli splátkové období. Počáteční stav úvěru je myšlen stav na počátku každého úrokového období. Tato první kalkulačka počítá splácení úvěru tzv. anuitou, tzn. Že splácíte po celou dobu stejně velké splátky. Úrok je první složka anuity a v průběhu času vždy klesá, úmor vlastního úvěru postupně roste. Stav úvěru na konci období je stejný jako počáteční stav v dalším období.

Velkou předností a novinkou na našem serveru je graf. Po provedení výpočtu máte možnost vypočtené údaje vytisknout a nebo zobrazit v přehledném grafu. Na grafu vidíte křivku zůstatku úvěru, celkem splacenou částku a také velmi důležitý údaj o tom, kolik jste zaplatili celkově na úrocích.

Věříme, že nová kalkulačka bude přínosná nejen pro studenty, ale také pro všechny, kteří si chtějí od banky nebo jiné finanční instituce vzít hypoteční, spotřebitelský nebo  např. kontokorentní úvěr.


Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky