VÍTKOVICE ani letos nevyplatí dividendy ze zisku 941,7 milionu Kč

25.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 25. června (ČTK) - Strojírenská společnost VÍTKOVICE nebude ani v letošním roce vyplácet dividendy. Celý loňský zisk 941,7 milionu korun převede na účet nerozděleného zisku z minulých let, který tím navýší na 7,5 miliardy Kč. Loni firmě meziročně klesl čistý zisk o 424,5 milionu Kč, což představuje zhruba třetinový pokles. Tržby meziročně klesly o 28 procent na 1,971 miliardy korun. Vyplynulo to z dnešního jednání valné hromady společnosti.

Akcionáři VÍTKOVIC dnes schválili i konsolidovanou účetní uzávěrku. Celá vítkovická skupina loni zvýšila čistý zisk o 11 procent na 848,4 milionu korun. Konsolidované tržby za prodej vlastních výrobků a služeb loni klesly na 11,685 miliardy korun z předloňských 14,924 miliardy Kč. Konsolidační celek tvoří mateřská společnost VÍTKOVICE, 28 dceřiných společností a jedna přidružená společnost. V loňském roce bylo do celku nově začleněno devět společností.

Akciová společnost VÍTKOVICE patří do velké skupiny VÍTKOVICE HOLDING, kterou tvoří přes 40 firem. Pro skupinu zajišťuje především finanční zdroje, nakupuje energii, pronajímá a spravuje nemovitosti a poskytuje služby všem dceřiným i sesterským společnostem. Většinu vítkovického holdingu ovládá přes své dvě firmy šéf společnosti VÍTKOVICE a průmyslník Jan Světlík. Zhruba 10,6 procent akcií drží holding KKCG Industry ze skupiny podnikatele Karla Komárka, zbývající podíl mají drobní akcionáři.

hnz jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK