Rhiag Group koupí tuzemského prodejce autodílů Auto Kelly

08.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. července (ČTK) - Evropský dodavatel autodílů a příslušenství Rhiag Group se dohodl na převzetí 100 procent akcií jednoho z největších českých prodejců součástek Auto Kelly. Firmy to oznámily ve společné tiskové zprávě.

Transakce podléhá schválení antimonopolním úřadem a měla by být uzavřena během léta. Po akvizici tuzemské Elit Group jde o další krok k posilování pozice Rhiag Group na českém a slovenském trhu.

Auto Kelly byla založena před 16 lety a loni vykázala na českém a slovenském trhu konsolidovaný obrat 2,5 miliardy korun. Nabízí přes 110.000 typů dílů prostřednictvím 64 poboček a 150 partnerských autoservisů.

Firmu bude i pod novým vlastníkem řídit její zakladatel Josef Koller. Ten se po dokončení transakce stane minoritním akcionářem Rhiag Group.

"Postupné hospodářské oživení se pozitivně projevuje i na trhu fúzí a akvizic. Prodej Auto Kelly ukazuje, že v současné době se znovu začínají realizovat velké strategické akvizice sázející na dlouhodobý ekonomický růst v ČR a středoevropském regionu," uvedl partner oddělení poradenství při transakcích PwC Miroslav Bratrych. PricewaterhouseCoopers při prodeji radila.

Rhiag Group dodává autodíly ve svých řetězcích v Itálii, Švýcarsku, ČR, na Slovensku, Ukrajině a v Maďarsku. Po začlenění Auto Kelly přesáhne konsolidovaný obrat 600 milionů eur, tedy asi 16 miliard Kč.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK