ČEZ koupil FVE Vranovská ves, která staví solární elektrárnu

09.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. července (ČTK) - Energetická společnost ČEZ odkoupila stoprocentní podíl ve firmě FVE Vranovská ves, která staví fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 16 MWp (megawattpeak). Projekt realizuje FVE prostřednictvím své firmy Domica FPI. ČEZ o tom dnes informoval na svých internetových stránkách. Další detaily transakce ČEZ nezveřejnil.

Projekt solární elektrárny v lokalitě Vranovská ves u Moravských Budějovic má podle ČEZ všechna nutná povolení a výstavba elektrárny byla zahájena na přelomu června a července.

ČEZ připravuje také stavbu několika dalších solárních elektráren. Vůbec největším projektem má být připravovaná solární elektrárna ČEZ v Milovicích, jejíž výkon by měl dosáhnout až 50 MW při investici zhruba pět miliard korun. Podle manažera ČEZ pro obnovitelné zdroje Martina Schreiera ale vstup ČEZ do tohoto projektu zatím není definitivní.

Další zařízení se připravuje v jihočeském Ševětíně, kde má být kapacita 30 MW. Ve Chvaleticích na Pardubicku plánuje ČEZ vybudovat solární elektrárnu o výkonu 20 MW.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK