Náměstky nového ministra pro místní rozvoj jsou Braun a Janeba

15.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. července (ČTK) - Den po nástupu nového ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského (VV) do funkce oznámil jeho úřad, že jeho prvním náměstkem byl jmenován dosavadní vrchní ředitel sekce Národního orgánu pro koordinaci a evropských záležitostí Daniel Braun. Novým náměstkem pro legislativu a cestovní ruch byl současně ministrem jmenován Michal Janeba. MMR to dnes sdělilo ČTK v tiskové zprávě.

Janeba bude zároveň zastupovat rezignujícího náměstka ministra pro regionální a kohezní politiku Petra Osvalda. Na místo Brauna přijde Olga Letáčková z operačního programu Technická pomoc.

Už na přelomu června a července odešel na MMR z funkce prvního náměstka Martin Plachý a náměstek ministra pro legislativu a cestovní ruch Jiří Koliba. Pověřeným prvním náměstkem byl dočasně vrchní ředitel sekce řízení úřadu Stanislav Cysař. Kolibu prozatímně zastupoval vrchní ředitel legislativně právní sekce Jan Sixta.

Kromě evropských fondů a bytové politiky má MMR na starosti také územní plánování a stavební řád, regionální politiku, veřejné zakázky, veřejné dražby, pohřebnictví a cestovní ruch.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK