Která banka je z hlediska poplatků nejvýhodnější?

11.12.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Tak právě tuhle otázku položil jeden z našich čtenářů, kterému se samozřejmě nelíbí, že na poplatcích bance zaplatí více, než kolik získá na úrocích. A jaká je odpověď poradce? …

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. Vaše dotazy Vám zodpoví poradci Böhm & Partner.

Dotaz jednoho z našich čtenářů:

"Nemohu nikde najít přehledně která banka (peněžní ústav) je nejvýhodnější z hlediska poplatků při kapitálu kolem 100.000,-Kč. Nerad na výpisech vidím stále klesající částku konečného zůstatku. Vyžadované poplatky spolykají úroky a ukusují i z podstaty. Pak mně napadá, nechat to pod polštářem?"

Odpověď poradce:

"Dobrý den. Pod polštářem určitě nic nenechávejte. Raději se pokuste uvažovat o nákupu dluhopisu nebo dluhopisového fondu, který by Vám zhodnotil s velkou pravděpodobností vaše prostředky lépe než běžné bankovní produkty. Pokud by Váš investiční horizont byl 1-3 roky a jste agresivní investor, tak můžete využít i akciovou složku."

Nechat peníze pod polštářem je rozhodně škoda. Pokud se vám však nechce nikam investovat bude opravdu asi nejlepší uložit peníze do banky na běžný účet nebo ještě lépe na termínovaný vklad. Bohužel velikost úroků z vkladů je v současné době obecně velmi nízká. Na konci měsíce se vám klidně může stát, že z výpisu zjistíte, že jste na poplatcích bance zaplatili více, než kolik jste na úrocích vydělali. Je proto potřeba výběru banky věnovat opravdu velkou pozornost a založit si účet pouze s takovými službami, které opravdu hodláte využívat. Proč platit za něco, co je vám v podstatě k ničemu.
Pokud i Vy řešíte otázku, do které banky své peníze vložit a přitom je zhodnotit, podívejte se zde. Na této stránce najdete úroky, poplatky, podmínky a další podrobné informace o jednotlivých účtech, které banky v současné době nabízejí. A když si chcete zjisti úrokové sazby termínovaných vkladů u konkrétní banky, pak klikněte sem. Spočítejte si kolik u různých bank získáte, když budete investovat Vaše peníze do termínovaného vkladu.

Chcete mít vždy aktuální informace o úrokových sazbách, novinkách ve světě bankovnictví a nejen to? Navštivte naše Mailcentrum, zaregistrujte se a my Vám vybrané informace budeme pravidelně zdarma zasílat na vaši e-mailovou adresu.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ