Pošta v pololetí skončila se ziskem 608 milionů korun

28.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. července (ČTK) - Česká pošta vykázala v pololetí zisk 608 milionů korun. Za celý loňský rok měla firma zisk před zdaněním 661 milionů Kč. Oznámili to dnes zástupci České pošty, loňský pololetní údaj nesdělili. Firma podle sdělení počítá s tím, že letos splní plán a skončí s pozitivním výsledkem hospodaření.

"Česká pošta je v nelehké situaci, kdy se stále projevuje její dlouhodobá podinvestovanost a letitá zanedbanost řady procesů, které poštu znevýhodňují na téměř plně otevřeném trhu. Považuji za úspěch, že k pozitivnímu výsledku přispěla především politika maximálních úspor ve všech oblastech, které nemají negativní dopad na rozvoj podniku," uvedla generální ředitelka Marcela Hrdá.

Množství doručených listovních zásilek a balíků v rámci Česka pokleslo meziročně o čtyři procenta na 326 milionů. Firma doručila 94 procent dopisů do druhého dne a překročila tak limit 92,5 procenta stanovený ČTÚ.

Pošta nyní testuje v pilotním programu večerní doručování balíkových zásilek. Pokud ČTÚ schválí úpravu poštovních norem, aktuální výsledky testu ukazují, že se ve větších městech zvýší úspěšnost doručení ze současných 55 na 90 procent. Od dubna příštího roku firma službu rozšíří i na menší sídelní celky a v průběhu roku ji chce nabídnout zákazníkům na celém území republiky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK