Lufthansa ve druhém čtvrtletí ztrojnásobila provozní zisk

28.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 28. července (ČTK) - Německá letecká společnost Lufthansa ve druhém čtvrtletí ztrojnásobila provozní zisk na 159 milionů eur (čtyři miliardy Kč) z 52 milionů eur před rokem. Oznámila to dnes firma. Zisk překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 123 milionů eur.

Tržby společnosti stouply na 6,9 miliardy eur z 5,2 miliardy před rokem. Firma potvrdila, že počítá s nárůstem tržeb také v celém letošním roce. Dodala, že celoroční provozní zisk by měl být v souladu s očekáváním analytiků. Ti jej podle agentury Reuters odhadují na 399 milionů eur. Loni Lufthansa na provozní úrovni vydělala 130 milionů eur.

Společnost již dříve uvedla, že letos počítá s nárůstem provozního zisku, protože oživení světového hospodářství pomůže vykompenzovat negativní důsledky problémů, které letecké přepravě způsobil popel z islandské sopky.

Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu (IATA) minulý měsíc předpovědělo, že světové aerolinky se v letošním roce vrátí k zisku a vydělají celkem 2,5 miliardy dolarů (47,5 miliardy Kč). Sdružení ještě v březnu počítalo se ztrátou 2,8 miliardy dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK