Kolik stojí pořádný předvánoční úklid

19.12.2002 | , Finance.cz
FinTriky


A už je to tady. Svátky klidu, míru, lásky a pohody. Ale jak pro koho. Chceme aby doma bylo o Vánocích krásně a tak uklízíme, čistíme, leštíme…

Také před Vánocemi nestíháte pořádně uklidit? Není nic jednoduššího, než si nechat uklidit od profesionálů. Vánoce mají být hlavně svátky klidu. Tak proč se honit a stresovat. Nakonec, vždyť příjemnou vánoční atmosféru nedělá dokonale uklizený byt a čistotou zářící okna, ale rodinná pohoda, sounáležitost a radost ze života.
Nestyďte se za to, že nemáte na úklid čas a vlastně ani náladu. Pomocnice v domácnosti či profesionální agentury uklidí za vás. O jednorázový předvánoční úklid je velký zájem. A proto dlouho neotálejte a kontaktujte některou z agentur co nejdříve. Mohlo by se totiž stát, že se vám už nepodaří nikoho sehnat.

Kolik stojí předvánoční úklid
Takový běžný úklid, který zahrnuje utírání prachu, vysávání, vytírání, úklid koupelny a WC, mytí dveří apod., nemusí být ani tak drahý a určitě vám ušetří spoustu času. Místo toho se můžete věnovat dětem, nákupu vánočních dárků či příjemné relaxaci. Za hodinu zaplatíte zhruba 100 až 150 korun a většinou je vše během tří hodin hotovo.
Většina domácností má zájem především o mytí oken. Vždyť komu by se chtělo stát v zimě v okně s mokrýma rukama. Jen při té představě mě běhá mráz po zádech. Ceny za mytí oken závisí na velikosti a typu okna. Za metr čtvereční vyčištění okna včetně rámů si firmy účtují kolem 5 až 15 korun. U složitějších typů se ceny mohou vyšplhat až na 20 korun.
Velký zájem je také o čištění koberců. Mokré nebo polomokré čištění koberců a čalouněného nábytku vyjde zhruba na 10 až 25 korun za metr čtvereční. Objednat si lze samozřejmě i suché čištění s pomocí pěny. To stojí od 15 do 40 korun. Je vhodné především v případech, kdy na úklid hodně spěcháte. Koberce a nábytek můžete potom poměrně rychle opět používat a nemusíte čekat, až všechno uschne.
Z celého úklidu nejdráž vás určitě vyjde péče o podlahy. Záleží na tom, v jaké stavu parkety či podlaha jsou. Broušení, tmelení a lakování dřevěných parket přijde průměrně na 300 až 600 korun za metr čtvereční a za jejich navoskování zaplatíte kolem 100 až 200 korun.

Nezapomeňte na pojištění
Důležité je vědět, jestli je agentura pojištěna pro případné škody. Pokud nemá firma potřebnou pojistku, jen těžko se potom dočkáte náhrady za vzniklou škodu, kterou vám pomocnice doma způsobila. Předem se o pojištění informujte a firmu, která jej nemá si raději vůbec nenajímejte. Nikdy nevíte, co vše se může stát.

A ještě jeden tip na závěr
Předvánoční úklid vás může přijít až o polovinu levněji, pokud se pokusíte najít si pomocnici sami bez zprostředkovatele či agentury. Projděte si pozorně inzeráty v novinách či na internetu a jistě na nějakou šikovnou paní narazíte.

Krásné svátky a klidný Nový rok!

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky