Středočeský náměstek: Zastavení silničních staveb je nepříjemné

13.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. srpna (ČTK) - Zastavení silničních staveb ve Středočeském kraji je podle náměstka středočeského hejtmana Robina Povšíka (ČSSD) nepříjemné, ale pro kraj to nebude mít katastrofální důsledky. Ministerstvo dopravy zastaví ve středních Čechách tři stavby. Starosta Příbrami Josef Řihák (ČSSD) kritizuje především odložení výstavby části rychlostní silnice R4.

"Jakékoliv rušení investic do dopravy je nepříjemné, ale nemůžeme s tím nic dělat," řekl ČTK Povšík. Podle něj je ale pro kraj prioritou především dálnice D3 na České Budějovice a dostavba pražského okruhu. Pokud nebude zbrzděna práce na těchto stavbách, nemělo by to pro kraj znamenat katastrofu, dodal.

Na území středních Čech se přestane pracovat na napojení na pražský okruh v ulici Na Radosti za jihozápadní hranici metropole a na stavbě I/3 Čerčany - mimoúrovňová křižovatka Na Pyšelce. Podle rozhodnutí ministerstva dopravy se nezačne budovat ani připravovaný úsek rychlostní silnice R4 u Příbrami v úseku od Skalky po křižovatku se silnicí II/118.

Odložení tohoto úseku pobouřilo příbramského starostu Řiháka. "Léta o to usilujeme, je to pro nás dost velká rána. Jsem zklamaný," řekl ČTK starosta. Řihákovi vadí především to, že zastavení staveb se zástupci samospráv nikdo nekonzultoval. Podle Řiháka je špatné také to, že se vždy s novou vládou mění názor na to, které stavby jsou důležité.

Ministerstvo dopravy dnes oznámilo, že zastaví 12 rozestavěných silničních staveb, u dalších tří projektů přeruší přípravu. Ze zastavených staveb jsou čtyři ve vysokém stupni rozestavěnosti, jde o tři silnice první třídy v Moravskoslezském kraji a jednu silnice stejné kategorie u České Lípy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK