Akcie předních firem v USA v pondělí stagnovaly

17.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. srpna (ČTK) - Akcie předních amerických korporací v pondělí stagnovaly, investoři nenašli důvody, proč je kupovat. I po několika dnech poklesu se tak zdá, že ceny akcií ještě nejsou pro investující instituce atraktivní.

Klíčový index Dow Jones klesl o 1,14 bodu na 10.302,01 bodu, tedy o 0,01 procenta. Nasdaq Composite proti tomu posílil o 0,39 procenta na 2181,87 bodu, když si 8,39 bodu připsal.

Trhu Nasdaq prospěl zájem o technologické tituly. Zobchodované objemy ale byly velmi nízké. Celkový objem trhů NYSE Arca, Nasdaq a American Stock Exchanges byl druhý nejnižší od začátku roku.

Na trhu Nasdaq byl zájem o akcie společnosti Cisco Systems, která vyrábí zařízení pro chod internetu. Její emise posílila o 2,6 procenta v reakci na pokles z minulého týdne, který nastal po zveřejnění výsledků jejího hospodaření. Výrobce čipů Intel za pondělí stoupl o 1,7 procenta.

Na devizovém trhu v pondělí klesl kurz dolaru, protože na trh přišla slabá čísla o růstu japonské ekonomiky a obchodníci usoudili, že byl růst měny z minulého týdne příliš rychlý. Dolar vůči koši šesti měn oslabil o 0,6 procenta na 82,477 bodu, když si tento index za minulý týden 3,13 procenta připsal.

Kurz eura za pondělí posílil o polovinu procenta na 1,2815 USD, a oživil tak z jednoměsíčního minima, na které klesl během obchodování na asijských trzích. Analytici dodávají, že euro zůstává citlivé na obavy kolem bankovního sektoru a státních dluhů v eurozóně.

Dolar vůči japonskému jenu za pondělí oslabil o procento na 85,32 JPY. Japonský jen roste vždy, když je na trhu nejistota, napsala agentura Reuters.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK