Kalousek: Prezident je přesvědčen, že úspory vlády jsou nezbytné

17.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. srpna (ČTK) - Prezident Václav Klaus je přesvědčen, že úsporné snahy nynější vlády jsou nezbytné. Po setkání s hlavou státu to uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. S Klausem mluvil i o reformách, které chce koaliční vláda ODS, TOP 09 a Věcí veřejných prosadit v roce 2011 a které ovlivní státní rozpočet a ekonomiku v roce 2012.

Klaus před zhruba hodinovou schůzkou uvedl, že Kalousek je v současné nepříznivé rozpočtové situaci jednou z klíčových osobnosti vlády premiéra Petra Nečase. Úspory se dotknou i hospodaření prezidenta republiky a jeho platu. Na dotaz, zda o tom politici dnes mluvili, Kalousek řekl, že o tom nepadlo "ani půl slova".

Setkáním s Kalouskem Klaus pokračoval v sérii schůzek se členy nové vlády. Prezident se chce více seznámit s působením nových ministrů v jejich úřadech. Zatím se setkal s premiérem Petrem Nečasem (ODS), ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem (ODS), ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a ministrem dopravy Vítem Bártou (VV).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK