Akcie amerických firem šly dopoledne oběma směry

25.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. srpna (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry, investory znepokojil slabý prodej nových domů a zakázky amerických továren na zboží dlouhodobé spotřeby. Zájem byl ale o emise některých technologických firem.

Klíčový index Dow Jones oslabil v poledne newyorského času o 0,14 procenta na 10.026,8 bodu. Index Nasdaq Composite ale podle Yahoo! Finance v 18 hodin SELČ stoupl na 2124,6 bodu se ziskem 0,04 procenta.

Prodej nových domů ve Spojených státech klesl minulý měsíc na nejnižší úroveň v záznamech od roku 1963. Jde o další ukazatel, podle nějž trh s bydlením stagnuje. Na jaře skončil státní program podporující prodej domů i jejich výstavbu.

Jiná zpráva amerického ministerstva obchodu dnes ukázala, že se zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby minulý měsíc zvýšily jen slabě. Výsledek investory znepokojil, protože doufali, že zpracovatelský sektor Spojených států poroste rychleji.

Obchodníci proto raději kupovali jistější obligace americké vlády. Výnosnost desetiletých obligací tak klesla nejníže od ledna 2009, kdy se akciový trh blížil k nejnižším hodnotám za 12 let, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK