AAA Auto v pololetí zvýšila počet zaměstnanců na 1360 lidí

26.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. srpna (ČTK) - Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila v pololetí meziročně počet zaměstnanců o téměř 200 na 1360 lidí. Firma za letošek čeká zisk a stejné nebo mírně nižší prodeje, než loni. Společnost to dnes uvedla v pololetní zprávě.

Firma zároveň potvrdila pololetní růst tržeb o 6,5 procenta na 91,6 milionu eur, zvýšení zisku o 232 procent na 2,3 milionu eur a 18.840 prodaných aut, což představuje meziroční pokles o 3,4 procenta. O těchto údajích společnost referovala v předběžných výsledcích před dvěma týdny.

AAA Auto nyní působí ve 23 městech v ČR a na Slovensku, v minulých letech opustila ztrátové Maďarsko, Polsko a Rumunsko. Firma oznámila, že nepočítá s uzavíráním dalších poboček a stále zvažuje návrat na jeden z trhů, které v minulosti opustila.

Letos v červenci společnost prodala nemovitost v Polsku. Čistý dopad prodeje na výkaz zisků a ztrát firmy je ale pravděpodobně zanedbatelný, protože většinu z čistého výtěžku z prodeje použije k tvorbě rezerv vůči budoucím nákladům na ukončené provozy. Prodej nicméně umožnil AAA splatit dluhy, které v Polsku měla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK