Pegas Nonwovens zvýšil v pololetí tržby o 9 pct na 1,7 mld. Kč

26.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo 26. srpna (ČTK) - Textilní skupině Pegas Nonwovens klesl v pololetí čistý zisk meziročně o 41 procent na 9,4 milionu eur (234 milionů Kč). Výnosy oproti prvnímu pololetí minulého roku vzrostly o devět procent na 69 milionů eur (1,7 miliardy Kč). Skupina dá letos na dividendy téměř 8,8 milionu eur (219 milionů Kč), tedy 0,95 eura na akcii. Skupina o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

"V průběhu druhého čtvrtletí tohoto roku jsme zaznamenali mimořádný růst cen polymerů, přičemž indexy cen se v porovnání s jejich nejnižšími hodnotami z loňského roku téměř zdvojnásobily," uvedl generální ředitel společnosti František Řezáč. "Navzdory naší snaze o zmírnění tohoto negativního vlivu jsme nebyli schopni zabránit dopadu na naše finanční výsledky. Ačkoliv nelze odhadnout budoucí vývoj cen polymerů, věříme, že trend výrazného růstu cen nebude po zbytek letošního roku pokračovat," podotkl.

Provozní zisk skupiny v prvním pololetí klesl meziročně o téměř 45 procent na 8,1 milionu eur (202 milionů Kč).

Pegas Nonwovens je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými společnostmi ve Znojmě a Bučovicích. Firma je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a ve Varšavě.

V provozních společnostech na Moravě zaměstnává Pegas 380 lidí. Vyrábí netkané textilie na bázi polyetylenu a polypropylenu pro hygienické potřeby, průmysl, stavebnictví, zemědělství a další specializované sektory. Textilie jsou primárně využívány pro výrobu dětských plenek, dámskou a intimní hygienu. Skupina začala v srpnu stavět ve Znojmě novou výrobní linku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK