T-Mobile začne iPhone prodávat až v pátek ráno, ale nejlevněji

26.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. srpna (ČTK) - Mobilní operátor T-Mobile začne na rozdíl od konkurence nabízet nový iPhone 4 až od pátečních 7:00 a nikoliv dnes od půlnoci. Cena dotovaného přístroje iPhone 4 s pamětí 16 GB bude začínat na 7999 Kč, což je nejméně na trhu. Vyplývá to z informací společnosti.

Za nejnižší cenu si telefon budou moci koupit stávající zákazníci firmy s měsíční útratou přes 2300 korun. Pro nové klienty bude startovat o 2000 Kč výš. U konkurenční O2 cena začíná na 9995 Kč a u Vodafonu na 9777 Kč. Jeho zákazníci mohou při půlnočním nákupu navíc ušetřit 1000 Kč, když přijdou v červeném a splní další podmínky.

Cena nedotovaného telefonu bude u T-Mobile 16.999 Kč, v Twist sadě pak 17.049 Kč. Operátor nebude nabízet přístroj s dvojnásobnou pamětí. Vodafone nedotovaný telefon nabídne za 15.477 Kč, O2 bude zpočátku kvůli nízkému počtu telefonů prodávat jen dotované přístroje spolu se smlouvou.

T-Mobile kvůli iPhonu otevře svou značkovou prodejnu v Praze Na Příkopě již v 7:00 ráno a zákazníkům nabídne bezplatnou snídani. Další obchody operátora otevřou standardně.

Jako první z operátorů začal nový iPhone nabízet o půlnoci ze středy na dnešek Vodafone. Ten jej nabídl dopředu zaregistrovaným uživatelům ve svém elektronickém obchodě. Web však pod jejich náporem na tři hodiny zkolaboval. Od dnešní půlnoci bude Vodafone iPhone nabízet ve značkové prodejně na pražském Václavském náměstí a v Masarykově ulici v Brně, O2 půlnoční prodej zahájí rovněž na Václavském náměstí.

Pro plnohodnotné využití nového iPhonu budou uživatelé potřebovat rychlé datové přenosy. T-Mobile svou sítí 3G pokrývá zhruba čtvrtinu populace, O2 uvádí třetinu populace s tím, že do konce roku vzroste na 40 procent. Vodafone zatím pokrývá pět velkých měst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK