Společnost 3Par přijala zvýšenou nabídku na převzetí od Dellu

26.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. srpna (ČTK) - Výrobce zařízení na uchování dat 3Par, o nějž svádějí souboj společnosti Dell a Hewlett-Packard, přijal zvýšenou nabídku od skupiny Dell, která to dnes oznámila. Nabídka Dellu je nyní vyšší než návrh k převzetí 3Par od Hewlett-Packardu.

Dell naposledy nabídl 24,30 dolaru za akcii 3Par v hotovosti, tedy 1,52 miliardy dolarů (zhruba 29,7 miliardy Kč) celkem. Hewlett-Packard nabídl toto pondělí 24 dolarů, což představuje 1,5 miliardy USD. Původně před konkurenčním návrhem od HP nabízel Dell za 3Par 1,13 miliardy dolarů.

Návrh budou ještě schvalovat státní úřady a podléhá ještě dalším podmínkám. Dell a 3Par předpokládají, že transakci uzavřou před koncem roku. Dell očekává, že mu převzetí 3Par zvýší zisk od finančního roku 2012.

HP a Dell usilují o 3Par, aby si rozšířili nabídku o takzvaný cloud computing, kdy se firemním klientům nabízí po internetu uchování dat s dalšími službami. Rozšířit své aktivity mimo prodej osobních počítačů chtějí společnosti Dell i HP proto, aby si zvýšily rentabilitu.

Akcie 3Par klesly po zveřejnění zprávy o 1,1 procenta na 26,47 dolaru. Dell posílil o 1,4 procenta, zatímco HP stoupl o 0,6 procenta, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK