Prvním náměstkem ministra financí se stal Ladislav Minčič

27.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Prvním náměstkem ministra financí byl v pondělí jmenován Ladislav Minčič (50, ODS), který bude mít na ministerstvu od září na starosti problematiku daní po Peteru Chrenkovi. Ten na vlastní žádost odchází a stane se partnerem v poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers. ČTK to dnes sdělil mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.

Minčič byl na funkci náměstka nominován ODS. Minčičovu nominaci ODS oznámila už v polovině července. Dosud náměstek působil jako ředitel pro strategické plánování a analýzy Mezinárodní investiční banky v Moskvě. Minčič už na ministerstvu financí působil mimo jiné jako vedoucí samostatného oddělení daňových příjmů. Předtím již od roku 1988 pracoval na Federálním ministerstvu financí.

Chrenko se stal náměstkem ministra financí na konci roku 2007, kdy vystřídal Danu Trezziovou. Předtím působil v poradenské firmě Ernst & Young na Slovensku a měl na starosti daně.

Dalšími náměstky ministra financí jsou Jiří Kubínek, Zdeněk Zajíček, Martin Barták, Bohdan Hejduk, Tomáš Zídek a Klára Król.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK