Lidovky.cz: Personálním vedením Škoda Auto pověřen Wojnar

02.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 2. září (ČTK) - Personálním vedením společnosti Škoda Auto bude pověřen Bohdan Wojnar (49), nynější člen představenstva Volkswagen Slovakia odpovědný za personální a finanční oblast. Wojnar bude jediným Čechem v představenstvu. Uvedl to dnes server Lidovky.cz s odvoláním na zdroj, který je obeznámený s personálními změnami v koncernu Volkswagen. Mluvčí Škoda Auto Jaroslav Černý informaci serveru nepotvrdil.

Wojnar přichází na pozici, kterou dříve zastával Martin Jahn, jenž nyní míří do Německa jako vedoucí fleetového prodeje. Jahn je dubna 2008 výkonným ředitelem koncernových značek Volkswagen pro Rusko.

Wojnar vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. V roce 1993 absolvoval mezinárodní studium European Business School v Praze. Od roku 1986 pracoval ve společnosti Škoda Auto, kde následujících deset let vystřídal několik ekonomických funkcí.

Od roku 1996 do roku 2006 byl Wojnar vedoucím oddělení controllingu. Od září 2006 je členem představenstva Volkswagen Slovakia odpovědný za personální a finanční oblast. Působil také v orgánech společnosti, jako například ve funkci předsedy Správní rady Zdravotní pojišťovny Škoda, uvedl server.

Obměna vedení automobilky Škoda Auto byla oznámena už ve středu. Šéfem představenstva se od prvního září stal Winfried Vahland, který se vrací z Číny.

S příchodem nového šéfa souvisí i další změny ve vedení společnosti. Novým členem představenstva pro ekonomiku je od dubna Winfried Krause a výrobu a logistiku od srpna vede Michael Oeljeklaus. Komunikaci Škody pak od září povede Peik von Bestenbostel, který nahradí Martina Lauera.

Automobilka vykázala v prvním pololetí provozní zisk asi 5,9 miliardy Kč, což je meziroční nárůst o 40,6 procenta. Tržby vzrostly o více než pětinu na 109,7 miliardy korun. Prodej do června stoupl o 13,6 procenta na 298.200 vozů. Firma profitovala z rostoucí poptávky v Číně, ale i na trzích v západní a východní Evropě.

jap

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK