ECM REI prodala za 462 mil. Kč projekt obchodního centra v Rusku

02.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. září (ČTK) - Developerská společnost ECM Real Estate Investments prodala za 18,7 milionu eur (asi 462 milionů korun) většinový podíl ve firmě Ryazan Investors Company. Ta v ruském městě Rjazaň realizuje projekt obchodního centra M5 Mall. Stoprocentní vlastníkem projektu se stane společnost PSJ New. ECM to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě. ECM je v Česku známá hlavně výstavbou výškových budov v Praze na Pankráci.

PSJ New už v projektu vlastnila přes 21 procent, nyní získala zbytek.

Centru v Rjazani bude dominovat nákupní komplex. V areálu bude i multikino s pěti sály a bowlingové centrum. Dokončení stavby je plánováno na prosinec 2011. Náklady na výstavbu se pohybují kolem 170 milionů eur (zhruba 4,2 miliardy korun).

ECM REI v prvním pololetí prohloubila ztrátu na 41,1 milionu eur (asi 1,03 miliardy Kč). Ve stejném období loni měla firma ztrátu 18,6 milionu eur.

Na konci roku 2009 a letos se ECM zbavila svých klíčových kancelářských projektů v Praze, nevyšší budovy v Česku City Tower a sousední City Empiria, stejně jako přilehlých projektů City Court a City Forum.

dnv dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK