Americké akcie začaly den díky statistikám mírným růstem

02.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. září (ČTK) - Americké akciové trhy dnes začaly mírným růstem, jímž navázaly na středeční nejvýraznější zisky za posledních osm týdnů. Investoři využili příznivých zpráv o poklesu počtu nových nezaměstnaných a růstu chystaných prodejů domů.

Dow Jonesův index v polovině obchodování na newyorské burze smazal počáteční mírné zisky a pohyboval se kolem středečního závěru zhruba 10.270 bodů. Širší index S&P 500 však získával 0,5 procenta a index trhu Nasdaq posílil o 0,6 procenta na 2189 bodů.

Podle údajů amerického sdružení realitních kanceláři se počet dohodnutých prodejů starších domů v červenci proti červnu nečekaně zvýšil, což naznačuje, že trh bydlení by se mohl začít odrážet ode dna. Vládní údaje ukázaly pokles počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti a jednotlivé maloobchodní sítě hlásily za srpen příznivý vývoj tržeb.

Ve středu americké akcie získaly silný růstový impulz ve zprávách o překvapivě příznivém vývoji zpracovatelského sektoru ve Spojených státech a Číně. Růst zpracovatelského sektoru v USA v srpnu překvapivě zrychlil a index Institutu pro řízení dodávek (ISM) namísto očekávaného poklesu vzrostl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK