Skupina ČSOB plně ovládá ČMPF

14.01.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Skupina ČSOB zvýšila svůj podíl v ČMPF. Záměrem je spojit dva penzijní fondy ve skupině, které dnes existují vedle sebe.

ČSOB podstatným způsobem zvýšila svůj vlastnický podíl v Českomoravském penzijním fondu. Od společnosti IPB Group Holding odkoupila 42,24 % akcií ČMPF do svého vlastnictví, čímž podíl banky v ČMPF dosáhl 83,4 %. K nabytí 42,24 % podílu v ČMPF došlo s předchozím souhlasem MF ČR, které vykonává dozor nad penzijními fondy, cena převáděného balíku byla odsouhlasena ČKA.

Současně v rámci Skupiny ČSOB je majitelem minoritního podílu v penzijním fondu - 16,47% akcií - také ČSOB Pojišťovna. V současné době tedy skupina ČSOB plně ovládá ČMPF.

"Většinové vlastnictví ČMPF Skupinou ČSOB vytváří předpoklady k tomu, aby po udělení souhlasu příslušných regulátorů došlo ke sloučení obou penzijních fondů existujících dnes ve Skupině vedle sebe, tedy ČSOB Penzijního fondu a ČMPF v jeden subjekt s příslušnou licencí. Nový subjekt by s počtem 310 tisíc klientů zaujal na relevantním trhu více než 12 % podíl", uvádí Milan Tománek z ČSOB.

Zdroj: tisková zpráva ČMPF

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY