Soud výrazně snížil aukční síni eBay odškodnění skupině LVMH

03.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 3. září (ČTK) - Odvolací soud v Paříži výrazně snížil aukční síni eBay odškodnění společnosti LVMH za prodej padělků uživateli. Místo 38 milionů z původního rozsudku podnik zaplatí jen 5,7 milionu. Soud ale zároveň potvrdil usvědčení v předchozím verdiktu. Obě firmy proto označily dnešní rozhodnutí za své vítězství.

"LVMH vítá potvrzení této právní kauzy, které představuje významný krok v ochraně spotřebitelů do budoucna," reagovala ve zprávě společnost LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Jeden z vrcholných manažerů eBay přitom označil poslední verdikt za "velké vítězství eBay a francouzských spotřebitelů".

LVMH tvrdila, že ji prodej padělků jejího luxusního zboží přes aukční síň poškodil. Skupina zahrnuje pod jednou střechou mimo jiné značky Givenchy, Fendi, Emilio Pucci a Marc Jacobs. Aukční síň namítala, že se LVMH pokouší omezit aukce na webu, protože se jí tento prodejní model nezamlouvá.

Dnešní rozhodnutí potvrdilo verdikt z roku 2008 ve dvou věcech. Internetová firma podle něj chybovala, když neudělala dost pro to, aby se s padělky v aukcích na jejích stránkách neobchodovalo. Podle něj je eBay také zodpovědná za nelegální prodej parfémů z produkce LVMH na svých stránkách. Soud vymezil, že se tyto parfémy můžou prodávat pouze ve značkové distribuční síti, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK