Čerpání hypotéky na návrh na vklad

14.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Úroky hypoték již nemají kam klesat. Bankám nezbývá než hledat pro klienty jiná zvýhodnění než jakými jsou nízké úroky. Od 13.1.2003 přichází Živnostenské banka se zjednodušením čerpání hypoték…

Živnostenská banka chce pomoci klientům a přichází z možností čerpat hypoteční úvěr již na základě předložení návrhu na vklad zástavního práva k zastavované nemovitosti.  Standardně banky umožňují čerpání hypotečního úvěru až v okamžiku předložení výpisu, na kterém je již zástavní právo zaneseno v katastru nemovitostí. Zápis zástavního práva může na katastru trvat až několik měsíců, proto některé banky nabízí klientům čerpat část hypotéky již na základě předložení návrhu na vklad, čímž se klienti dostanou dříve k penězům.

Živnostenská banka umožňuje zájemcům o poskytnutí hypotéky do 5 milionů korun využít běžného, zrychleného a expresního čerpání hypotečního úvěru. A co zrychlená a expresní varianta čerpání nabízí?

U zrychlené varianty má klient možnost čerpat až 60% hypotečního úvěru již na základě návrhu na vklad zástavního práva. Za tento způsob čerpání si banka účtuje poplatek ve výši 3000 Kč.
Expresní varianta umožňuje na základě předložení návrhu na vklad vyčerpat až 100% hypotečního úvěru. Za tuto možnost ale klient zaplatí poplatek 8000 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Živnostenské banky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ