Jak z hrubé mzdy dostaneme čistou

23.01.2003 | , Finance.cz
FinTriky


Měsíc co měsíc dostáváme výplatní pásku. Spousta čísel a na konci toho všeho částka, která se ani zdaleka nepodobá hrubé mzdě. Podívejme se, jak z hrubé mzdy vznikne čistá…

TIP: Aktuální výpočet čisté mzdy naleznete v článku S výpočtem čisté mzdy pomůže mzdová kalkulačka.

Výplatní páska na nás chrlí spoustu pojmů (odpracované hodiny, odměny, hrubá mzda, dovolená, pojištění, odečitatelné částky, srážky ze mzdy a to jsme ještě nevyjmenovali vše co tam lze najít. A jak se v tom všem vyznat? Pokud budete vědět několik následujících informací jistě si vaši čistou mzdu jednoduše zkontrolujete.

Hrubá mzda - to je částka, od které se náš výpočet bude odvíjet. Hrubá mzda se skládá z vaší základní mzdy za daný měsíc (po odečtení dnů dovolené a nemoci) a dále např. přesčasových příplatků, prémií, odměn nebo náhrady za dovolenou. Tyto položky jsou každý měsíc jiné a proto i vaše hrubá mzda není každý měsíc stejná.

Sociální a zdravotní pojištění - každý zaměstnance odvádí ze své hrubé mzdy 4,5% na zdravotní pojištění a 8% na sociální pojištění. Dohromady tedy 12,5%. Navíc z hrubé mzdy se vypočítává i sociální a zdravotní pojištění, které odvádí zaměstnavatel a z obou pojištění dohromady činí celých 35% hrubé mzdy zaměstnance.

Nezdanitelné části základu daně (odečitatelné položky) - jsou položky, které snižují hodnotu základu daně, díky nim je pak odváděná daň nižší. Mezi tyto položky patří například odečet na poplatníka (38 040 Kč/rok), na vyživované dítě (23 520 Kč/rok),  student (11 400 Kč/rok), na manželku v domácnosti a další. Mezi tyto položky patří dále úroky z úvěrů na bydlení, pojistné na životní pojištění a penzijní připojištění do určité výše nebo hodnota daru či  bezplatné darování krve (2000 Kč). Některé z těchto položek je možno si ve výši jedné dvanáctiny nechat odpočítávat mzdovou účetní, jiné pouze jedenkrát  za rok při ročním zúčtování. Některé dokonce pouze pokud si podáte samostatné daňové přiznání.

Zdanitelná mzda - je částka, která vznikne z hrubé mzdy po odečtení sociálního a zdravotního pojištění a odečitatelných položek, které uplatňujete, a to ve výši jedné dvanáctiny. Z této částky zaokrouhlené na stokoruny nahoru se vypočítává záloha na daň z příjmů a to podle této tabulky.

Záloha na daň z příjmů - je záloha daně z příjmů, kterou za vás zaměstnavatel za daný měsíc odvede. Jelikož se vypočítává z částky zaokrouhlené na stokoruny nahoru, většinou po ročním zúčtování je vám vrácen přeplatek zaplacené daně.

Čistá mzda  - je konečně to co si "odneseme za svou práci". Její výši zjistíme, když od hrubé mzdy odečteme zaplacené sociální a zdravotní pojištění a zálohu na daň z příjmů.

Srážky ze mzdy - bohužel ale pro někoho ani čistá mzda nemusí být to co si skutečně odnese. Většina zaměstnavatelů poskytuje svým zaměstnancům na obědy stravenky. Většinou polovinu nákladů nese zaměstnanec a druhou zaměstnavatel. A právě "obědy" mohou být jednou z položek, která ještě čistou mzdu může snížit.


A nyní jeden příklad:

Uvažujeme zaměstnance, který má základní měsíční mzdu 10 000 Kč. Zaměstnanec neměl dovolenou, nebyl nemocen ani nedostal odměny. Jeho hrubá mzda za daný měsíc je tedy 10 000 Kč.  Zaměstnanec ze všech odečitatelných položek uplatňuje pouze odečet na poplatníka a to ve výši 38 040 ročně, resp. 3170 Kč měsíčně. A dále mu zaměstnavatel přispívá na 40Kč stravenky ve výši  50 % z ceny.

1. Nejprve z hrubé mzdy vypočteme sociální (8%) a zdravotní (4,5%) pojištění, tj. 12,5%.

10 000 Kč x 12,5% =  1250 Kč …  sociální + zdravotní pojištění

2. Potom si určíme zdanitelnou mzdu, tj. od hrubé mzdy odečteme sociální a zdravotní pojištění a odečitatelné položky (v našem případě pouze jednu na poplatníka ve výši 3170 Kč).

10 000 Kč - 1 250 Kč - 3 170 Kč = 5 580 Kč

3. Vypočítáme si výši  zálohy na daň. Toto je trošku složitější krok. A je potřeba k němu využít tabulku na této stránce. Zdanitelná mzda se před výpočtem zaokrouhluje na stokoruny nahoru, tj. 5 600 Kč. Z tabulky je patrné, že zaměstnanec se dostal do 15% pásma zdanění. Záloha na daň je tedy:

5 600 Kč x 15 % = 840 Kč … záloha na daň

4. Nyní již máme vše pro výpočet čisté mzdy. Od hrubé mzdy odečteme sociální a zdravotní pojištění (1 250 Kč) a zálohu na daň (840 Kč):

10 000 Kč - 1 250 Kč - 840 Kč = 7 910 Kč ... čistá mzda

5. Jelikož zaměstnavatel přispívá zaměstnanci jednu polovinu ze 40 Kč stravenek  na obědy, tak  zaměstnanci z čisté mzdy strhává druhou polovinu (v našem případě 20 dnů x 20 Kč = 400 Kč). I tato částka se objeví na výplatní pásce a sníží částku, kterou zaměstnavatel vyplácí zaměstnanci např. převodem na účet:

7 910 Kč - 400 Kč =   7 510 Kč   ... částka k výplatě


A co nám tedy z toho všeho vyplývá?

Celkové mzdové náklady zaměstnavatele na zaměstnance s hrubou mzdou 10 000 Kč jsou měsíčně 13 500 Kč. Nezapomínejte, že zaměstnavatel odvádí ještě 35 % z hrubé mzdy zaměstnance na sociální a zdravotní pojištění!

Zaměstnanec, který má měsíční hrubou  mzdu 10 000 Kč po všech odvodech nakonec získá čistou mzdu ve výši 7 910 Kč, tj. téměř o  2 100 Kč méně, než je jeho hrubá mzda. No a díky regresivnímu zdanění příjmů platí, že čím více vyděláváte tím vyšší platíte daně. A to se negativně projeví na čisté mzdě na vaší výplatní pásce.  

Zaměstnanec s hrubou mzdou

10 000 Kč

Celkové mzdové náklady zaměstnavatele

13 500 Kč

Čistá mzda zaměstnance

7 910 Kč

Autor článku

Elena Ondrová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 3
Hlasováno: 2 krát

Články ze sekce: FinTriky