Hypotéka na 100% ceny nemovitosti

20.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Komerční banka jako třetí banka v pořadí nabízí klientům možnost získat hypoteční úvěr až na 100% ceny nemovitosti.

Obdobný produkt klientům nabídly v minulém roce Českomoravská hypoteční banka - HU 100 a Česká spořitelna - HU Bonus.

Od 20.1.2003 rozšiřuje také Komerční banka stávající nabídku hypotečních úvěrů a nabízí hypotéku, kterou lze financovat celých 100% ceny kupované nemovitosti. Nová hypotéka je určena všem, kteří si chtějí pořídit rodinný dům nebo byt pro vlastní bydlení a nemají naspořené prostředky.
"Výhodou nově nabízené hypotéky, je především fakt, že zájemce o ni nebudou bankou nijak znevýhodněni," uvedl místopředseda představenstva Guy Poupet. "V praxi to znamená, že zájemcům nabídneme úvěr za stejných podmínek, jako by žádali o hypotéku do 90% nemovitosti. Neklademe zvýšené nároky na příjem klienta a nestanovujeme žádné omezující podmínky, např. dobu platnosti úrokové sazby apod.," dodal Poupet.
Hypotéku na 100% ceny nemovitosti lze získat v minimální výši 200.000 Kč, maximální výše úvěru je limitována pouze schopností klienta úvěr splácet a hodnotou nabízeného zajištění. Maximální doba splatnosti je 30 let, přičemž lze úvěr splatit předčasně, a to kdykoliv a bez jakýchkoliv sankcí. Úroková sazba může být v současné době stanovena již od 5,00 % p.a. (pro platnost sazby 1 rok), v rámci hypotečního balíčku pak od 3,15 % p.a. (pro splatnosti 1 rok). Součástí zmíněného balíčku je běžný účet, uzavření životního pojištění a pojištění nemovitosti u Komerční pojišťovny. Jestliže má klient pojištění již sjednáno u jiné pojišťovny než u Komerční pojišťovny, KB může toto pojištění akceptovat.

Nyní tedy mají klienti, kteří nemají dostatek naspořených prostředků, možnost získat hypotéku již u třetí banky. Na rozdíl od Komerční banky, které slibuje stejné podmínky pro klienty jako by žádali o hypotéku do 90% ceny nemovitosti, další dvě banky, které již tento produkt nabízejí mají na klienty přísnější metr: nabízí produkt klientům, kteří nemají volné prostředky, za to však jsou bonitní, tzn. mají vyšší příjmy. ČMHB nabízí Hypotéku 100 nyní s úrokem od 7,25% p.a. s fixací úrokové sazby pět let a splatností od 5 do 30 let. U České spořitelny můžete získat Hypotéku Bonus s fixací úrokové sazby pět let s úrokem 6,4% p.a. a dobou splatnosti 5 až 25 let.

Více informací nejen o těchto hypotékách naleznete na této stránce.

Zdroj: TZ Komerční banky a hypoteční banky

Autor článku

Elena Ondrová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ