Začal MSV, dle Drábka počet vystavovatelů značí oživení

13.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 13. září (ČTK) - Na brněnském výstavišti se dnes otevřely brány Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV), na kterém se prezentují zástupci 1600 firem z celkem 26 zemí. Největší výstavní akci střední Evropy hned na úvod navštívil ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek a ministr práce Jaromír Drábek. Podle Drábka naznačuje fakt, že na akci letos vystavuje o stovku více vystavovatelů než loni, oživení po období hospodářských těžkostí.

"Myslím si, že je to velmi pozitivní signál, protože jak dnes firmy začínají hledat, jakým způsobem po tom špatném období minulých let rozvinout svoje aktivity, tak si myslím, že tohle je důkaz, že přicházíme do období, které by mohlo být lepší," řekl Drábek ČTK. Oba ministři zahájili prohlídku stánků vystavovatelů u rakouské expozice. Rakousko je letos hlavním parrtnerem MSV.

Letos se rozšířila i výstavní plocha, obsazeno bude více hal než loni. MSV je poprvé propojen s technologickými veletrhy. Vedle samotného strojírenského veletrhu se v Brně uskuteční i veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT, Mezinárodní slévárenský veletrh FOND-EX, Mezinárodní veletrh svařovací techniky WELDING, Mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy PROFINTECH, Mezinárodní veletrh prostředků osobní ochrany, bezpečnosti práce a pracovního prostředí INTERPROTEC a Mezinárodní veletrh investičních příležitostí, podnikání a rozvoje v regionech URBIS INVEST.

Akce, která dnes začala bez větších dopravních potíží v Brně, končí 17. září.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK