Continental dá do rozšíření výroby ve Frenštátě půl miliardy Kč

13.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frenštát p. R. (Novojičínsko) 13. září (ČTK) - Společnost Continental Automotive Systems Czech Republic ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku investuje v příštím roce 20 milionů eur, zhruba půl miliardy korun, do rozšíření výroby elektronických jednotek pro automobilový průmysl. Zejména je bude dodávat pro značky Volkswagen a Daimler. Firmě by se tím měly ročně zvýšit tržby o 1,7 miliardy korun. ČTK to sdělili zástupci společnosti.

"Očekávané prodeje z nových investic zajistí stabilitu pracovních míst v beskydském regionu a také posílení významu frenštátského závodu v rámci Continental Automotive," uvedla zástupkyně firmy Kristýna Krpcová. Frenštátský závod je součástí německého koncernu Continental, který patří mezi přední světové dodavatele v automobilovém průmyslu. Výrobní program českého závodu se zaměřuje na elektronické systémy karosérií, přístrojové desky a řízení motorů. Na konci minulého roku závod zaměstnával 1749 lidí.

Zatím není jisté, jestli bude kvůli novým investicím přibírat další zaměstnance. "V příštím roce spíše půjde o investice do zařízení, aby se projekty prostupně rozjely. Sériová produkce se spustí až půl roku poté. Spíše by se mohl uskutečnit nějaký nábor lidí v roce 2012," řekl ČTK manažer firmy Miroslav Merenda. Firma je však podle něho zaměřena na to, aby se zvyšovala produktivita práce. "Přestože budeme dělat více výrobků, tak to neznamená, že úměrně k tomu budeme navyšovat i stejný počet personálu," dodal Merenda.

I přes krizi firma v minulém roce podle výroční zprávy zdvojnásobila zisk na 1,1 miliardy korun. Tržby se jí zvedly o 250 milionů na 7,75 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK