Generali převzala Zürich

20.01.2003 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Generali Pojišťovna a.s. převzala k 1. 1. 2003 Zürich Pojišťovnu, čímž byla ukončena devíti měsíční fúze, která byla oznámena v březnu loňského roku.

Dnem 1. ledna 2003 došlo k převzetí společnosti "Zürich" Versicherungs-Gesellschaft, se sídlem Mythenquai 2, Curych, Švýcarsko, která na území České republiky podniká prostřednictvím organizační složky "Zürich" Versicherungs-Gesellschaft, organizační složka, se sídlem Praha 3, Milešovská 5/1136, společností Generali Pojišťovna a.s. se sídlem Bělehradská 132, 120 84 Praha 2. K převzetí společnosti včetně jejího pojistného kmene dochází na základě smlouvy o prodeji části podniku uzavřené mezi uvedenými subjekty. Převod pojistného kmene byl schválen Ministerstvem financí ČR s účinností ke dni 1. ledna 2003 a tento převod bude ukončen do 30 dnů od data jeho schválení.

Převod nemá vliv na obsah a rozsah stávajícího pojištění klientů ani na sjednané pojistné podmínky nebo výši a způsob placení pojistného.  Současně s převzetím pojistného kmene dochází rovněž k převzetí všech pohledávek a závazků, které z této smlouvy vyplývají pro obě smluvní strany.

Pojišťovna Generali byla více orientována na pojištění občanů, zatímco pojišťovna Zürich  se zaměřovala na pojištění průmyslových rizik.V loňském roce vybrala Generali na pojistném  2,724 mld Kč a Zürich vybrala za stejné období 1,1mld Kč.

Společnosti Generali Holding Vienna AG a Zürich Financial Services (ZFS) uzavřely dohodu týkající se jejich aktivit na trzích ve střední Evropě. Na základě této dohody převzala Generali celkem pět pojišťovacích společností Zürich Group v Polsku, České republice, Maďarsku a na Slovensku a jeden penzijní fond v Polsku.
Generali již působí ve všech těchto zemích a převzetím společností Zürich dále podstatně posílí svoji pozici ve středoevropském regionu.

V Polsku převzala Generali životní pojišťovnu Zürich Zycie T.U.S.A s  pojistným 31 milionů EUR, neživotní pojišťovnu Zürich T.U.S.A.s pojistným 9 milionů EUR a penzijní fond Zürich s objemem příspěvků více než 88 milionů EUR.

V Maďarsku Zürich Biztosító Rt. Budapešť přešla pod Generali s celkovým ročním pojistným v hodnotě 8 milionů EUR.

Na Slovensku převzala Generali  Zürich Poisťovnu a.s., s ročním předepsaným pojistným ve výši 2.2 miliony EUR.

Zdroj: TZ Generali Pojišťovna

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ