Daramis Group plánuje v Česku postavit 2700 bytů

14.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. září (ČTK) - Developerská společnost Daramis Group chce v příštích letech postavit v Praze a dalších českých městech celkem 2700 bytů a 15.000 metrů čtverečních komerčních ploch. Na tiskové konferenci to dnes oznámili představitelé firmy. Výši investice je podle nich zatím předčasné odhadovat.

"Je to náš plán na pět až osm let, rychlost výstavby bude záviset na vývoji situace na trhu," řekl ředitel firmy Yariv Ronen. Kromě vlastních zdrojů chce Daramis použít k financování staveb i úvěry od bank. Nové projekty se mají kromě Prahy stavět také v Brně nebo Plzni. V Jablonci nad Nisou firma provozuje hotel. Daramis již postavil a prodal zejména v Praze 650 bytů.

V hlavním městě nyní společnost zahájila výstavbu druhé etapy svého projektu Rezidence Tupolevova v Letňanech. Vzniknout má 76 bytů, k nastěhování mají být připravené na podzim 2011.

Letňany a okolí se dostaly do hledáčku také dalších developerů. Nedaleko Daramisu staví byty konkurenční společnost Central Group, na sousedním Proseku rozvíjí bytový projekt Finep, v blízkých Ďáblicích prodává parcely Ekospol.

Podíl ve výši 15 procent má podle obchodního rejstříku v Daramisu podnikatel Samuel Tsemel, zbytek kontroluje společnost Daramis Holdings se sídlem na Kypru.

Počet zahájených bytů v Česku podle Českého statistického úřadu v letošním prvním pololetí meziročně klesl o 23 procent na 14.296 bytů. Počet dokončených bytů se snížil o šest procent na 16.120 jednotek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK