Fuksa obměnil dozorčí rady Lesů ČR a Povodí Moravy

14.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. září (ČTK) - Ministr zemědělství Ivan Fuksa částečně obměnil složení dozorčích rad státních podniků Lesy České republiky a Povodí Moravy. Zároveň odvolal dosavadního generálního ředitel Povodí Moravy Libora Dostála, kterého ve funkci nahradí Radim Světlík, který od roku 2008 do letošního května v podniku pracoval jako provozní ředitel a ředitel závodu Dyje. ČTK o tom informovala mluvčí ministerstva zemědělství Tereza Dvořáčková.

V dozorčí radě LČR nově zasedne například ekonom a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Miroslav Zámečník či místopředseda ODS Pavel Blažek. Ministerstvo bude v nové dozorčí radě reprezentovat Fuksův první náměstek Roman Boček.

V nové dozorčí radě Povodí Moravy bude například zastupitel obce Brno-sever Jiří Hos či Robert Knobloch, který podle MZe dosud pracoval jako ekonom či personalista ve finančních institucích.

"Chci v dozorčí radě Lesů České republiky odborníky, kteří budou zřetelně držet linii ministerstva a vedení lesů budou dělat důslednou oponenturu. Zkrátka mu budou, jak se lidově říká, koukat pod prsty," zdůvodnil Fuksa změny v dozorčí radě podniku hospodařícímu v polovině lesů v zemi.

Impulsem ke změnám v dozorčí radě Povodí Moravy vedla prý Fuksu mimo jiné jeho osobní návštěva zaplavených oblastí na Olomoucku a Hranicku, které pod správu státního podniku spadají. "Prakticky všichni starostové dotčených obcí kritizovali vedení povodí za slabou komunikaci a špatnou práci. Sám jsem měl možnost se na vlastní oči přesvědčit, že jejich kritika je bohužel oprávněná," podotkl Fuksa, podle nějž mají nově dosazení členové dozorčí rady uvedené nedostatky co nejrychleji odstranit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK